Klädmaterial som håller värmen

När vintermörkret och kylan kommer, är det viktigt att klä sig rätt för att klara den kalla årstiden. Att vandra ute på skaren är ju bara trevligt om man är varmt klädd.

Vilka material ska man då välja? Här kommer olika alternativ:

UllNaturlig värmehållning. Om man har ull nära kroppen kommer man med stor sannolikhet att hålla sig varm. Dessutom finns det idag en rad olika ullsorter som inte kliar. Det här materialet är dessutom helt naturligt, och om du skulle bli varm under din vistelse i naturen blir känslan inte alls lika obehaglig som med t.ex. bomull.

Fleece – ett material på frammarsch. Fleece-tröjan kom stort under 1990-talet, men har sedan dess legat i träda som modeplagg. Men nu är den på väg tillbaka. Anledningen är inte bara att snyggare och härligare modeller kommit in på marknaden, utan också att det är ett lätt material som håller värmen otroligt bra. Det suger åt sig lite fukt och torkar väldigt fort om det blir vått.

Dun – mjukt och härligt material. Dunets kännetecknas av att det värmer väldigt mycket, samtidigt som det är oerhört lätt. Med en dunjacka kan du därför på en helt naturlig väg gå mycket varmt klädd utan att vara tyngd av klädernas vikt. Ett bra och naturligt alternativ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *