Hälsovinst och värme med kompressionsstrumpor

När man är ute i naturen, eller om man bara går sin vardagliga promenad, är det inte sällan man blir kall och kylig. Oftast känns det då mest i benen, inte minst om man är äldre eller av olika andra skäl har dåligt blodtryck. Eftersom den här sajten handlar om varma kläder, tänker du nu kanske att lösningen är given: sätt på dig ett extra lager varma kläder. Men i många fall, kan lösningen vara betydligt enklare.

Kompressionsstrumpor, inte att förväxla med stödstrumpor, är strumpor som erbjuder rätt tryck för att underlätta blodcirkulationen i din kropp. Genom att strama upp dina ben, där blodet lätt samlas, gör de så att hjärtat behöver arbeta mindre, trycket i blodomloppet ökar, och du blir inte lika frusen som annars. Det är ett enkelt och väl beprövat knep som funkar i alla lägen.

Förutom att kompressionsstrumpor gör dig varmare genom att förbättra blodcirkulationen, gör de också så att du förhindrar bråck och annat som lätt kan komma med åldern.

Det här ger dig lite perspektiv på hur det där med värme i kroppen fungerar. Det handlar alltså inte bara om att sätta på sig supervarma kläder. Mycket spelar in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *